top of page
Search
  • Writer's pictureSupport Women Football

Dejana Stefanović - Intervju

  • Dejana je svoju fudbalsku karijeru započela u FK Šumadija u Kragujevcu, posle toga nastavila je u Trijumfu iz Kragujevca, posle jedne sezone u Superligi ubrzo je usledio poziv od Crvene Zvezde gde je provela tri godine. Sa skoro 19 godina napustila je Beograd i krenula ka prvim pravim profesionalnim koracima potpisavši za Francuski Asptt Albi (1 god). Ubrzo sledi Norveška, Avaldsnes IL i liga šampiona sa bivšim vicešampionom države (jedna sezona ) u tom klubu je bila i kapiten. Posle njih je potpisala za Vålerenga IL ciji je trenutni igrač, ugovor je potpisala na dve godine.

1. Recite nam nešto o sebi. -- Ja sam Dejana Stefanović. Rođena sam u Kragujevcu i imam 22. godine. Veliki sam hedonista i optimista. Takođe veliki borac, tvrdoglava i komunikativna. Trenutno sam član ženskog fudbalskog kluba Vålerenga iz Norveške i reprezentativka Srbije. 2. U kom pravcu želite da razvijete svoju karijeru? -- Želim da uvek budem u vrhu. Trenutni cilj mi je da osvojim titulu i kup sa Valerengom,a najveći ciljevi su da osvojim medalju na nekom velikom takmičenju sa reprezentacijom i da osvojim ligu šampiona sa klubom!

3. Vaše prve fudbalske korake načinili ste u FK Šumadija, a potom ste nastupali i za još nekoliko klubova u Srbiji, pa recite nam u kom klubu u Srbiji Vam je bilo najbolje i koja je vaša najuspesnija sezona ? -- Najlepše mi je bilo u Crvenoj Zvezdi, tu sam stekla prijatelje sa kojima se i dan danas družim! Najuspesnija sezona je kada smo igralle finale kupa.


4. Sa svega 19 godina napuštate Srbiju i potpisujete ugovor sa Asptt Albi gde se zadržavate jednu godinu, pa recite nam kako ste se tamo snašli šta Vam je bilo teško, a šta vam je bilo bolje nego u Srbiji? -- Obožavam Francusku. Albi je bio moj prvi korak ka profesionalnoj karijeri. U početku je bilo teško,naravno zbog jezika i adaptacije, ali brzo sam se uklopila i zaigrala. Uslovi za rad su definitvno bili bolji nego u Srbiji, takođe imali smo više publike i bili smo medijski ispraćeniji! 5. Posle jedne godine provedene u Francuskoj dobijate poziv i potpisujete za Avaldsnes IL sa kojim igrate i ligu šampiona i penjete se na još jedan veći nivo recite nam ukratko kako ste Vi zamisljali tu ligu šampiona pre nego što ste je i sami zaigrali? -- Liga Šampiona je najlepše takmičenje, takmičenje najboljih! Moj san je da osvojim ligu šampiona! Mislim da ima neku posebnu čar i energiju, totalno drugačije od ligaške i kup utakmice...

6. U kom klubu bi ste voleli da završite karijeru ? -- Hmm, nikada nisam razmiljala o tome. Volela bih da završim kao legenda nekog kluba. Daleko je kraj karijere haha, ima vremena za ovo pitanje. 7. Poruka za kraj. -- Nista nije nemoguće, veruj u sebe i upornost se uvek isplati!

Srećno Dejana ! #supportwomenfootball Email : womenfootball77@gmail.com

114 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page