top of page
Search
  • Writer's pictureSupport Women Football

Tijana Josić - Intervju

  • Tijana je svoju fudbalsku karijeru započela u ŽFK Napredak, gde je i bila sve do sada, karijeru planira da nastavi u Americi na koledžu, prošla je sve selekcije ženske fudbalske reprezentacije Srbije...

1. Recite nam nešto o sebi. -- Zovem se Tijana Jasić, imam 19. godina, fudbal treniram od svoje devete godine, igram na poziciji centralnog beka i beka. Prošla sam sve kategorije ženske fudbalske reprezentacije Srbije. 2. Dugo godina nastupate za ŽFK Napredak pa recite nam kakvo je vaše mišljenje o stanju ženskog fudbala u Srbiji i šta biste vi promenili ? -- Volela bih da se u našoj zemlji više obraća pažnje na ženski fudbal. Ono što najviše nedostaje jesu uslovi i finansije. Najtužnije u našem sportu su vesti da se klubovi gase jer nemaju finansija za neke osnovne stvari.

3. Omiljeni gol ? -- S obzirom da igram u odbrani nisam često u prilici da postižem golove, tako da još uvek nisam postigla taj gol koji ću dugo pamtiti. 4. Prošli ste sve selekcije ženske fudbalske reprezentacije Srbije pa recite nam kakav je osećaj nositi dres reprezentacije i opišite nam neki trenutak koji ćete zauvek pamtiti. -- Nositi dres reprezentacije je velika čast, osećaj dok pevaš himnu svoje zemlje je neopisiv, svaki sledeći put je kao prvi, doživljavaš istu emociju iznova i iznova, neverovatan osećaj. Trenutak koji ću uvek pamtiti je plasman na Evropsko prvenstvo.

5. Planirate da karijeru nastavite u Americi, u kom klubu biste voleli da nastavite karijeru, i da li bi se jednog dana ponovo vratili u ŽFK Napredak ? -- Svoje školovanje i karijeru planiram da nastavim na "East Tenneesee State University", univerzitet traje četiri godine, tako da ću se jednog dana sigurno vratiti u ŽFK Napredak. 6. Da možete da birate da zamenite uloge sa nekim na jedan dan, ko bi to bio ?

-- To bi sigurno bio Sergio Ramos. 7. Recite neku poruku za kraj. -- Poručila bih da treba biti istrajan i verovati u sebe, čak i kada niko drugi ne veruje.

Puno uspeha i sreće u budućnosti želimo Tijani ! #supportwomenfootball Email :

womenfootball77@gmail.com

335 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page